Ide og Design Nordreisa

Meny

feng shui uteplats

Harmoni med feng shui i hagen

Naturen får oss til å slappe av og være i harmoni. Den påvirker oss til og med fysisk ved å senke blodtrykket og pulsen vår, og gjør at vi lettere henter oss inn etter sykdom og stressede situasjoner. Til og med kvaliteten på søvnen blir bedre. Derfor er det så viktig å skape harmoni i sin hage.

Feng shui er en flere tusen år gammel kinesisk lære som viser oss hvordan vi kan skape balanse i hjemmet og i hagen vår. En feng shui-inspirert hage har balanse mellom farger, planter og elementer. Her får du vite litt om hvordan du skal tenke for å skaffe deg balanse i din hage.

Trygg og trivelig uteplass

En typisk feng shui-hage består av ulike deler som spiller sammen. Man streber etter en balanse mellom yin og yang, og mellom de fem elementene tre, ild, jord, metall og vann. For å forsterke livsenergien bruker man også farger og symboler. Målet er å få en harmonisk hage der livsenergien chi flyter omkring på en god måte. Lykkes du med hagen din vil du kjenne fred og ro i sjelen.

ying yang sten

buddha i trädgård

putshus entré krukor

trädgård sten feng shui

sten vatten murgröna fågelbad

Belysning

Hvis du lyser opp enkelte plasser i hagen blir disse mer attraktive å være på. Belys gjerne gangveier og inngangspartiet slik at besøkende i hagen ledes på rett vei.

Inngangspartiet

Husets inngangsparti, gangveier og garasjeinnkjørsel skal ønske alle som nærmer seg hjemmet ditt velkommen. La ikke noe blokkere sikten mellom inngangsdøren og innkjørselen. Hold også orden i området rundt inngangen siden dette er det første besøkende møter.

Rabatter og blomsterbed

Fremsiden på huset kan gjerne ha en åpen plass for å gi hagen et luftig og velkomment uttrykk. For å gjøre hagen stabil kan du la baksiden ha en del planter. På fremsiden bør plantene være lavere enn på baksiden.

Dekorasjoner

Blomsterkrukker, et navnskilt eller en personlig postkasse er dekorasjoner som smykker inngangen på en koselig og velkommende måte.

Hekk og gjerder

Avgrens gjerne eiendommen med en hekk, en mur eller et stakittgjerde, men varier gjerne høyde og lengde. Det skaper trygghet, og beskytter alle som besøker hagen mot innsyn.

Hageganger

Ikke lag gangveiene helt rette, men la dem gjerne slynge seg på en naturlig måte. Har du allerede en rett garasjeinnkjørsel eller hagegang, kan du myke opp inntrykket med runde krukker på begge sidene.

Rot og søppel

Eiendommen skal være fri for rot og gjenstander som er gått i stykker. Søppeldunken og kompostbingen bør helst være ute av syne. Bygg gjerne et eget hus for disse. Du skal kunne gå rundt huset uten å behøve å tråkke i blomsterbed eller klatre over noe.

Rom i hagen

Skap gjerne ulike rom i hagen. Ett for lek, ett for avkobling, ett for fest, ett for grønnsaksdyrking og så videre. Beskytt gjerne sitteplassen med en levegg eller en busk for å gjøre den hyggeligere.

Samspill

La steiner og planteliv spille sammen for å skape rom. Ha gjerne rennende vann i hagen. Det representerer bevegelse og uregelmessige former. En dam, et større fuglebad eller en fontene gir liv til hagen.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon