Ide og Design Nordreisa

Meny

Male hus

nærbilde av penselen når en mann maler et hus

Når du skal male hus er det mye du må tenke på. Vi har gjort det litt lettere for deg her!

I hvilken rekkefølge skal du male huset?

Lag deg en god plan på hvor du skal starte. Hvor mange m2 du skal male avgjør jo hvor mye maling du trenger. Skal du male ett eller to strøk? Beregn forbruk her.

Skal du male husvegg, vinduer, gjerder, vindskier, grunnmuren,  hva med terrassen og taket? De ulike oppgavene kan kreve ulike maling og ulike verktøy.

Vår anbefaling er du starter øverst på huset og jobber deg nedover.

  1. Taket
  2. Vindskier/vannbrett
  3. Veggene
  4. Vinduer, dører og andre detaljer.
  5. Grunnmuren
  6. Terrassen
Når må jeg male huset?

Husdoktor’n er en malingsekspert som kommer hjem til deg og undersøker huset ditt før du skal male. Du får greie på hvordan huset skal forbehandles, rengjøres, hvilken type maling du bør benytte, hvordan du påfører malingen og alt annet som du trenger å vite.

Bestill en ekspert som besiktiger huset ditt
– 
Vi gjør hjemmebesøk og sørger for at du får riktige produkter til fasaden din

Bestill i din butikk!

Alle Nordsjö Idé & Design-butikker i landet har minst en Husdoktor ansatt. Den personen har fått en bred teknisk utdanning, og har – foruten sine tekniske kunnskaper – også god kjennskap til rengjøring, pensler og andre produkter som forenkler malingsarbeidet. Hva gjør en husdoktor?

Hvilken farge skal jeg male huset?

Å velge riktig farge til huset krever forberedelser, det er viktig at man blir fornøyd siden dagens utendørsmaling har lang holdbarhet. Det er mye å ta hensyn til, f.eks hustype, omgivelsene og historikk. De norske tradisjonelle fargene er grått, rødt, hvit og gult, men med dagens moderne teknikk har vi et betydelig større spekter av farger å velge mellom. Her vil vi forsøke å veilede deg til et fargevalg både du og omgivelsene vil sette pris på i mange år fremover. Se vår fargeguide til å velge farge på hus.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon